Over mij

gerben_welling_rondje

Alleen ga je snel, maar samen kom je verder

My biography

Na zijn geboorte in Rotterdam is Gerben via omzwervingen langs Ede, Den Haag, Amsterdam en Almere in 1989 in Brabant geland.

 

Na de HAVO maakte hij een uitstapje in de fotografie. Als fotograaf leerde hij heel anders kijken, details en vormen te zien. Tijdens een stage in het Academisch Ziekenhuis Utrecht maakte hij kennis met de zorg en raakte snel overtuigd dat in de verpleegkunde zijn toekomst lag. Zijn passie lag bij het zorgen voor mensen die hulp en zorg nodig hadden. Wat een mooi vak, verpleegkundige.

 

Na de intensive care trok de ambulancezorg. Nu ook weer hulp bieden aan mensen die dat nodig hadden. Het zwaar gewonde slachtoffer was even bijzonder als de patiënt die meerdere keren naar de bestraling gebracht moest worden. Vaak mooi gesprekken over hun leven, hun toekomst. Op een gegeven moment trok het management van de ambulancezorg, hij wilde invloed uitoefenen op de organisatie van de zorg.

 

In 2002 maakte hij de overstap naar de acute huisartsenzorg, de huisartsenpost. Een bijzondere plek om zorg te bieden aan mensen die veelal ongerust zijn, maar soms ook acuut erg ziek zijn. Werken op het snijvlak van medische vragen en maatschappelijke vragen past bij hem.

 

Regie nemen over het leven, mijn omgeving en de samenleving loopt als een rode draad door mijn bestaan heen. Of dat nu de leerlingenraad was of de ondernemingsraad van het OLVG, de acties bij de FNV jongeren tegen ontslagen on de zorg, de acties tegen kernenergie of kernwapens waren. Steeds staat een maatschappelijk vraagstuk centraal en drijft mij.

Uit mijn eerste huwelijk heeft hij  twee zoons (1986 en 1988). Na een echtscheiding ontmoette hij in 2010 Jose Spanjaard, de liefde van zijn leven. Samen wonen ze in een oude school in Eindhoven. Een project waarin meerder mensen willen proberen samen ouder te worden en voor elkaar te zorgen.

Gerben zet zich in voor een samenleving waarin de verschillen tussen mensen gelijk kleiner worden, waarin iedereen een gelijke kans krijgt of je wieg nu in een arbeiderswijk of in een villa gestaan heeft.

 

Vanaf 2009 werd Gerben actief in de PvdA. De sociaal democratie is de beste manier om de samenleving solidair te maken en de lasten eerlijk te verdelen. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Het klinkt zo simpel, de praktijk is veel weerbarstiger.  In de zorg heb ik gezien hoe makkelijk mensen tussen wal en schip vallen. Mensen in lagere economische omstandigheden leven 7 jaar korter waarvan 15 jaar korter in gezondheid dan mensen in hogere economische omstandigheden.

 

In de vrije tijd zeilt hij af en toe. Zeilen is een mooie metafoor die tot uiting laat komen dat je in staat bent je leven te sturen en te reageren op omstandigheden maar dat je dit altijd samen moet doen.

 

Voor zijn volledige cv klik hier.

Het blog van Gerben Welling

Inspiratie uit het werkveld

Ik werk onder andere voor

Kleine greep uit mijn trouwe klanten

Wat heb ik betekend voor deze organisaties?