Management

Vertrek van ervaren mensen komt meestal ongelegen voor een organisatie. Het vertrouwde en bekende vertrekt; wat nu te doen? Het scherp krijgen van het soort mens dat je zoekt kost tijd, dat is helemaal niet erg. Neem die tijd. Benut het momentum en zoek de juiste man of vrouw op de juiste plek. Een mismatch is niet goed voor de medewerkers en het imago van de organisatie.

 

Gerben kan als ervaren zorgbestuurder voor continuïteit zorgen. Wat mensen bezig houdt en wat hun echte vraag is, is zijn eerste aandachtsgebied. Met een frisse en nieuwsgierige blik onderzoekt hij wat de organisatie nodig heeft. Hij gaat op zoek naar de onderstroom. Met zijn analyse ben je in staat de continuïteit te borgen met tijdelijk bestuur of management. Soms is het eerst nodig de structuur van de organisatie te wijzigen of andere strategische keuzes te maken. De definitieve invulling van de positie is de laatste stap.

Gerben is met zijn bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in de zorg snel in staat te doorzien wat er speelt. Goede samenwerking tussen artsen en andere zorgverleners komt de zorg aan patiënten ten goede en zorgt ook voor fitte zorgverleners. Het analyseren van vraagstukken rond kwaliteit en veiligheid en het functioneren van professionals is hem vertrouwd.

Het blog van Gerben Welling

Inspiratie uit het werkveld

Gerben werkt onder meer voor de volgende organisaties

Kleine greep uit mijn trouwe klanten

Wat heb ik betekend voor deze organisaties?