Mediation / Talent ontwikkeling

Samenwerken is een bijzonder werkwoord. Soms loopt samenwerking tussen mensen, tijdelijk, wat minder. De mediator kan ondersteunen om de communicatie weer op gang te brengen. Het is mooi om te zien dat mensen elkaar weer weten te vinden en zelf komen met oplossingen.

 

Mediation is een werkwijze waarin partijen zelf, onder begeleiding van een mediator, constructief zoeken naar een oplossing en de communicatie weer op gang brengen. Bij mediation kom je samen met de wederpartij tot een oplossing. Het gaat er daarbij minder om wie er juridisch ‘gelijk’ heeft, maar om een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om naar een oplossing te zoeken, heeft mediation kans van slagen.

In mijn werk als bestuurder heb ik gezien dat de communicatie tussen mensen vast gelopen is. Of dit nu tussen medewerker en leidinggevende, tussen leden van maatschappen of binnen een huisartsengroep is, het kost altijd veel energie. Energie die mensen liever aan patienten willen besteden.

Eind 2017 heeft Gerben de opleiding tot Mediator gevolgd, wat een mooie ervaring was dit om deze opleiding te volgen om mensen door een conflict te kunnen helpen.

Als mediator zorgt hij ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen. Hij helpt u om samen te zoeken naar oplossingen die voor iedereen goed werken. De afspraken die u samen maakt om weer in contact te komen, worden op papier gezet. Dat heet de slotovereenkomst of vaststellingsovereenkomst.

 

Gerben gaat graag met je het gesprek aan om te kijken of hij een rol kan spelen in het oplossen van jouw conflict.

Download hier de volgende bestanden:

Het blog van Gerben Welling

Inspiratie uit het werkveld

Gerben werkt onder meer voor de volgende organisaties

Kleine greep uit mijn trouwe klanten

Wat heb ik betekend voor deze organisaties?