Conflicten

Conflicten

Conflict in de zorg

Volg sociale media een beetje en je vraagt je af of er nog wel mensen zijn die zonder conflict met elkaar omgaan. De norm lijkt meer oneens dan eens en verbinding te zijn geworden. Als mediator kijk ik vaak met stijgende verbazing naar de ontwikkeling van een conflict en zie hoe standpunten zich verharden. In mijn woonplaats konden we via de krant volgen hoe een conflict tussen de raad van toezicht, raad van bestuur, cliëntenraad, ondernemingsraad van een GGZ instelling zich ontwikkelde. Je kon wachten op het moment dat er gejuridiseerd zou worden.

Escalatie

In vakjargon zie je dat sprake was van escalatie volgens Glasl

https://managementmodellensite.nl/escalatieladder-glasl/.

En ja hoor, op een gegeven moment was het zover. De Ondernemingskamer (speciale afdeling bij het Gerechtshof van Amsterdam) werd ingeschakeld. Partijen kwamen er zelf niet meer uit. Voor de buitenstaander zal onzichtbaar blijven welke stappen gezet zijn om te de-escaleren, en dat is maar goed ook. Om uit een conflict te komen is vertrouwelijkheid en geheimhouding noodzakelijk. In pogingen tot een oplossing te komen moeten mensen in vertrouwen weer tot elkaar komen, een volle publieke tribune helpt niet bij het loslaten van oude standpunten en sorry zeggen.  Terug naar de zaak bij de GGZ instelling. De Ondernemingskamer gaf partijen kort de tijd er onderling uit te komen. Tijdens het conflict gaat de zorg wel gewoon door. Het is een oude wet dat energie die naar een conflict gaat, niet kan gaan naar de kerntaak. In dit geval niet naar de zorg.

Week van de mediation

Vandaag (31 oktober 2022) begint de week van de mediation, een week waarin wij als mediator aandacht vragen voor andere vormen om conflicten op te lossen. Hoe vroeger mensen zich beseffen dat er iets gaat schuren en moeizaam loopt, hoe groter is de kans op een oplossing. In haar laatste boek Tussentaal noemt Marijke Spanjersberg mooie formuleringen om een gesprek te voeren over een conflict. Ik noem er een paar:

  • Stel dat het Conflict een ding is, hoe zouden jullie het dan karakteriseren?
  • Hoeveel ruimte neemt het Conflict in?
  • Hoeveel zouden jullie willen dat het Conflict hier te vertellen heeft?

Deze zinnen geven een conflict gelijk een andere lading.

Terug naar de Week van de Mediation. Stel jezelf deze week eens de vraag of je betrokken bent bij een conflict en hoeveel ruimte jij dit conflict wilt geven?  Op de website https://weekvandemediation.nl/ staan tal van mediators die je vrijblijvend kunt bellen. Ik ben ook beschikbaar. Hier vind je meer over mij https://www.gerbenwelling.nl/mediation-mediator/

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.